Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Skive / Aner / Søren Borg

Søren Borg

Søren arbejder med sin BorgSlægt der bl.a. indeholder navne som Borg fra Vandborg ved Lemvig, Thuesen og Kjærgaard fra Tarm, Skjern kanten samt Lausen og Jensen fra Fjendsområdet. Du kan se mere på www.borgslaegt.dk.

Søren begyndte at slægtsforske af nysgerrighed som så mange andre.

I familien var der ved familiære sammenkomster på morfaderens side et altoverskyggende tabu. Oldefar var "uægte barn" som det hedder i kirkebøgerne. Faderen var altså ukendt. Når morfaderen og hans søstre var samlet blev der pinligt tavshed, hvis ordet faldt på oldefaderens herkomst. I drengeårene tænkte Søren ikke yderligere over det, men med alderen i "primo fyrrene" blev det nu alligevel lidt interessant at finde ud af noget mere og slægtsforskningskurser afløstes af besøg på Landsarkivet og Skive Lokalhistoriske Arkiv. Samtidig fmed at han fandt sin morfars rødder i Vandborg, Bovbjerg og omegn.

Søren Borg 20150920

Det har indtil nu givet anledning til nye bekendtskaber med fælles aner. Samtidig har han besøgt muset i Lemvig med slægtninge der pryder væggene i store malerier samt de lokale arkiver på Lemvig egnen. Han har besøgt slægtninge fra sin oldefars hjemstavn, Vandborg og omegn. Han har besøgt den ejendom kaldet Borg i Vandborg, hvorfra famlienavnet stammer...

Har du fælles aner eller blot interesse i at høre mere om BorgSlægten er du meget velkommen til at kontakte ham på borgslaegt@gmail.com. Du kan også se mere på www.borslaegt.dk

Indtastningsprojekt

Kunne du du tænke dig at hjælpe DIS-Skive med, et "lokalt" indtastningsprojekt? Vi vil i foreningen starte med at indtaste folketællingerne fra Skive By - 1870, 1890, 1901, osv. Så er du meget velkommen til at kontakte os på disskive@gmail.com.

Bliv medlem

Medlemskab af en aktiv forening for slægtsforskere, der lægger vægt på undervisning, foredrag, ekskursioner og udveksling af erfaringer.

 

Årligt kontingent:

Et personligt medlemsskab 150 kr.

Bliv medlem knap