Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Sydfyn / LINKS / Familysearch 4

Familysearch 4

Nyt fra Birgit Grove om Familysearch.

Slægtsforskning i udlandet
Slægtsforskning er en spændende og tidsrøvende hobby, det ved alle, som er begyndt. Men det kan også blive lige lidt for udfordrende, når forfædrene kommer fra et andet land, eller hvis slægtninge udvandrer. Hvad gør man så?
I Norge kan vi frit bruge Digitalarkivet: http://arkivverket.no/Digitalarkivet
I Sverige skal vi betale for ArkivDigital, medmindre vi bruger de slægtshistoriske centre eller er heldige at have et bibliotek eller arkiv med biblioteksadgang til ArkivDigital.
Hjælp til slægtsforskning i andre lande
Anderledes stiller det sig, når der er tale om andre lande. Hvad stiller man så op? En mulighed er at slå op i WIKI på www.familysearch.org – se øverst til højre på siden (man behøver ikke at logge ind), klik på Get Help, og dernæst på Research Wiki.
Belgien
Lad os f.eks. kigge på Belgien. Skriv navnet på landet i søgefeltet, eller klik på kortet, hvis du ved, hvor det ligger – navnet skal skrives på engelsk, da siden er engelsksproget som udgangspunkt, andre sprog kan dog vælges:
Der kommer nu en masse informationer frem om landet Belgien:
Klik på den store knap, og de belgiske optegnelser er lige ved hånden. Klik på den lille knap, og en regional gruppe på Facebook kan vælges.
Kort over Belgien
Det kan være en stor hjælp at have et kort over landet til rådighed:
I Belgien tales nederlandsk, fransk og tysk, og på siden for Belgien er de belgiske provinser delt op efter sprog.
Online videokurser på Familysearch
Nederst på siden henvises til Learning Center, hvor man kan se videos om forskellige emner til mange lande: https://familysearch.org/learningcenter/home.html
Sproget på disse onlinekurser er amerikansk, det skal man lige være forberedt på.
Samling af links til Belgien
Ude til højre på siden er der denne samling af emner ang. Belgien. Man skal lige være opmærksom på, at emner skrevet med rødt, endnu ikke er til rådighed:
Lokal hjælp til slægtsforskning
WIKI-siderne for en del lande har også links til personer eller organisationer, som tilbyder slægtsforskningshjælp mod betaling, dette gælder nu ikke Belgien.
Endelig er der nederst på siden linket til Family History Centers, hvor man kan lokalisere det nærmeste slægtshistoriske center i landet. Man kan forsøge sig med at maile eller skrive til centret, og spørge efter lokale slægtsforskeres hjælp.