Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Sydfyn / Nyheder / Nyhedsbrev nr. 10 i 2018

Nyhedsbrev nr. 10 i 2018

Nyhedsbrev nr. 10 i 2018 – Danske Slægtsforskere Sydfyn

 

Kære medlemmer af Danske Slægtsforskere Sydfyn!

 

Ved den ekstraordinære generalforsamling den 25. oktober skiftede vor lokalforening navn til Danske Slægtsforskere Sydfyn. Referatet og de nye vedtægter kan læses på hjemmesiden www.slaegtogdata.dk/lokalforeninger/sydfyn.

 

Gotisk læsekreds på Ørkildskolen afd. Byen, Teatergade, Svendborg, onsdage i ulige uger kl. 19-21, i november den 7. og den 21. Der er ledige pladser. Henvendelse til schmidtkarenmargrethe@gmail.com

 

I november har vi i øvrigt følgende program i Aktivitetshuset Skallen:

 

Torsdag, den 8. november kl. 19-21.30 foredraget ”Amtmanden, et arkiv med det hele” v/Erik Kann, kommunikationskonsulent.

Har du aner, der f.eks. har fået navneforandring, aner der er blevet separeret og siden skilt, eller aner, der har betalt alimentationsbidrag? I så fald er amtsarkiverne noget for dig. Foredraget blænder op for en scene, propfyldt af udfordringer og spændende historier; det hele serveret ud fra praktiske eksempler.

 

Torsdag, den 22. november kl. 19-21.30 medlemsaften v/Flemming Knudsen.

Opfølgning på amtmandens arkiv. Der bliver vist nogle søgninger, så du lærer at bruge arkivet. Husk computer.

 

Torsdag, den 29. november kl. 19-21.30, åbent hus og foredrag, hvor I bl.a. kan møde Kirsten Sanders og Per Andersen, henholdsvis formand og næstformand i Danske Slægtsforskere.

Foredrag om de hyppigst anvendte kilder (kirkebøger og folketællinger) og også om nogle af de mere specielle kilder som Mediestream, Slægtsforskernes Bibliotek og de nyeste scanninger fra Rigsarkivet.

Arrangementet er gratis og for alle, der har lyst til at slægtsforske. Tilmelding på www.kenddinerodder.dk

 

Danske Slægtsforskere Sydfyn og Svendborg Bibliotek i samarbejde med Egebjerg Lokalarkiv tilbyder gratis hjælp til slægtsforskning mandag, den 19. november kl. 14.30-16.30 på Stenstrup Bibliotek, Skolevej 2, Stenstrup.

---------------------------

 

Lørdag, den 10. november er det Arkivernes Dag, hvor der er åbent hus i lokalarkiverne!  Se åbningstider i dagspressen eller på hjemmesiderne.

Torsdag, den 22. november kl. 14-15.30 på Rigsarkivet i Odense er der et spændende foredrag ”Forsvundne arvinger” v/Adam Jon Kronegh, der fortæller om sit arbejde med udsendelsen i TV, og om hvordan han finder ukendte arvinger samt andre spændende historier, han er stødt på gennem sit arbejde ved Rigsarkivet. Foredraget er gratis, tilmelding ikke nødvendig.

Venlig hilsen,

Bestyrelsen.

Medlemsfordele
DIS-Sydfyn tilbyder:
  • hyggeligt samvær om slægtsforskning
  • gode foredrag