Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Sydfyn / Nyheder / Nyhedsbrev nr. 2 i 2017

Nyhedsbrev nr. 2 i 2017

Dis-Sydfyn - din aktive lokalforening Mødested: Aktivitetshuset Skallen, Møllergade 99, Svendborg

Vi håber, at du har betalt kontingent for 2017, så du stadig kan komme til vore foredrag og medlemsmøder og lære nyt og træffe andre slægtsforskere.

Hvis du er tilmeldt BS - bankernes betalingsservice, kan du se på din konto, om der er trukket kontingent, så får du ingen opkrævning, der bliver trukket efter aftale.

Du kan glæde dig til det næste foredrag:

Torsdag 9. februar
Foredrag kl. 19-21,30 i Skallen, Møllergade 99, Svendborg
Børns vilkår i 1600-1800-tallet v/ cand.mag. Mette Gundel
Om børnearbejde og børns vanskelige livsvilkår. Vi hører om fattigdom generelt i denne periode, for at perspektivere de samfundsmæssige strukturer, som børnene skulle navigere i, og som forklarer, hvorfor børn havde så dårlige opvækstbetingelser. Der sættes fokus på børns vilkår, rettigheder og pligter fra 1600-1800 og vi ser på skolevæsenets betydning for børns liv og muligheder. Vi hører også om børns liv på landet kontra livet i byerne. Tilmelding: dis.sydfyn@live.dk

Mandag 13. februar kl. 14,30-16,30
Slægtscafé på Svendborg Bibliotek
Erfarne slægtsforskere fra Dis-Sydfyn stiller sig til rådighed med gratis hjælp og vejledning til alle, der møder op. Benyt dig af denne mulighed, hvis du er kørt fast i din slægtsforskning. Du kan få vist søgninger i Daisy og meget mere. Ingen tilmelding.

Torsdag 23. februar medlemsaften kl. 19-21,30
Ejendomshistorie ved Flemming Knudsen
Skøde- panteprotokoller, realregistre og matrikelkort. Ønsker du mere viden indenfor dette område, så mød op med din computer. Flemming har lavet opgaver, der skal løses, så du får lært at bruge disse arkivalier. Du kan gøre notater undervejs, så du også kan foretage denne søgning hjemme med egen familie.
Tilmelding af hensyn til antal opgaver til dis.sydfyn@live.dk

Har du brug for at blive bedre til at læse gotisk, så tilbydes medlemmer at deltage i læsekredsen på Vestre Skole i et klasselokale med vejledning af Karen Margrethe Schmidt.
Næste gange er: 8. februar og 22. februar kl. 19-21.
Henvendelse til: schmidtkarenmargrethe@gmail.com
Dette er et gratis tilbud til Dis-Sydfyns medlemmer.

Nyt fra Dis-Odense:

Dødsattester
Nu er der link til alle de fynske dødsattester på www.dodsattester.dk
Vores flittige medlemmer har affotograferet mere end 300.000 attester, og Rigsarkivet har nu lagt de sidste online. Siden www.dodsattester.dk har opdelt attesterne i lidt mindre 'bidder' og er derfor en nemmere måde at komme ind til attesterne på end www.sa.dk

 

Arrestprotokoller

Ja vi ved da godt, at DU selvfølgelig kommer fra en pæn familie. Men hvis du alligevel skulle kende nogen, som i gamle dage havde været en tur i en fynsk arrest, så har vi også affotograferet arrestprotokollerne. De kommer løbende online, de sidste i løbet af en måneds tid. Sådan finder du dem:

Gå til www.sa.dk vælg Avanceret søgning i Daisy.

Skriv i øverste linje 'Arrest Middelfart' - eller et andet bynavn, hvor der har været en arrest, du vil kigge nærmere på.

Når du har fundet arresten, vælger du 'Vis arkivserier' og finder 'Arrestprotokol' eller 'Arrestantprotokol'. (Den kaldes forskelligt fra sted til sted, det var derfor, at du kun skulle skrive 'Arrest' i øverste linje, så vises begge nemlig).

Nu kan du se, om det er en arkivalie du kan vælge 'Læs arkivaliet' ud for - det betyder nemlig, at de kan læses online.

Venlig hilsen Nani Krejsing, formand

 

Medlemsfordele
DIS-Sydfyn tilbyder:
  • hyggeligt samvær om slægtsforskning
  • gode foredrag