Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Sydfyn / Nyheder / NYHEDSBREV NR. 3 - 2016

NYHEDSBREV NR. 3 - 2016

Dis-Sydfyn - din aktive lokalforening

Mødested Aktivitetshuset Skallen, Møllergade 99, 5700 Svendborg

Marts måned er højsæson for generalforsamlinger.
Dis-Sydfyn indkalder til generalforsamling den 31.03.2016.
Efter generalforsamlingen, som ikke varer særlig længe, kan man glæde sig til et spændende foredrag ved historiker Agnete Birger Madsen, Århus. Det handler om kvinder på landet i 1850érne. De forladte koner, de ugifte mødre, spinde-, sy- og vævekonerne på landet og deres levevilkår, hvor det handlede om overlevelse. Vi får viden, der kan bruges, når vi skal skrive slægtshistorie.

På medlemsmødet den 10. marts viste Flemming Knudsen, hvordan man finder oplysninger om ejendomme i Danmark i perioden 1927-2000.
På OIS.dk finder man matrikelnummer og BBR meddelelser og på arkivalier online kigger man i digitaliserede tingbøger, ser hvem der har ejet ejendommen, købsprisen, tinglysninger m.v. Dette er så interessant, at jeg vedhæfter fremgangsmåden i et dokument, så alle kan prøve at klikke sig ind. Dette er lagt ind og ses under links.

Prøv også at kigge på: fynskebilleder.dk
På Fynskebilleder.dk finder du en del af de ca. 900.000 fotografiske optagelser, som pressefotograferne på Fyens Stiftstidende optog i perioden fra 1943 til 1970. Fynskebilleder.dk viser fynboernes og ikke mindst odenseanernes egen historie inden for hverdagsliv, politik, sport, kultur og erhvervsliv. 
Fynskebilleder.dk er baseret på Fyens Stiftstidendes negativsamling, som i 1998 blev overdraget til Odense Stadsarkiv. Siden har arkivets frivillige og ansatte under forskellige arbejdsmarkedspolitiske ordninger brugt oceaner af tid og kræfter på at få samlingen registret. Der er i dag knyttet oplysninger om navne, stednavn og emne til langt de fleste negativer eller rækker af negativer – alt sammen baseret på avisens oprindelige oplysninger.
Der er foto af personer, bygninger og luftfoto, måske er du heldig at se noget familie, en bygning, du har relationer til eller andet. Indtast søgenavn på by øverst og frem kommer en fin række foto.

Dis-Danmark oplyser:
Flere sønderjyske arkivalier indscannet

Et stort antal sønderjyske arkivalier fra lokaladministrationen fra perioden 1500 - ca. 1920 er scannet fra film, og første del bliver nu tilgængelig på Arkivalieronline.

Søg blandt krigsfanger fra første verdenskrig

Det er nu muligt at benytte Røde Kors' register over krigsfanger fra første verdenskrig.

Hvis du er medlem af Dis-Danmark og gerne vil deltage i generalforsamlingen den 2. april i Fredericia, så skal du tilmelde dig senest den 20. marts.

Dis-Odense giver denne anvisning:
Lidt om at finde sin slægt i København
Dette er ikke en nyhed, men bare et tip, hvis du har aner i hovedstaden: Har du kendskab til, at din familie boede på en bestemt adresse i København, kan du måske have glæde af Politiets mandtaller, der dækker perioden 1866-1923. Københavns Stadsarkiv har lagt protokollerne online. Man søger på et gadenavn og et årstal og kan derefter bladre i bogen og se, hvem der boede i gaden i det pågældende år. Derudover kan du søge på senere og tidligere år for at finde ud af, hvor længe familien boede på adressen.

www.dodsattester.dk vokser
Nu kan du finde mere end 95.000 fynske dødsattester online - lige nu er der links ind til 70.000 af dem, resten følger om få dage. Tallet vokser hele tiden, så kig forbi siden, hvis du søger efter fynske dødsfald før 1941.…………………………………………………………………………………………………………………..

Underviser i slægtsforskning for nybegyndere søges af Seniorakademiet i Svendborg.
Har du tid og lyst til at være hjælper?  Det er et ulønnet job i dagtimerne, hvor underviser hjælper nye slægtsforskere i gang med at finde tilbage i anerne.
Det handler om at starte med begyndelsen: hvordan gør man, hvor søger man, hvordan gemmer man sine oplysninger, hvilket slægtsprogram skal man vælge og så videre.
Seniorakademiet har nyindrettet computerrum med nye PC og trådløs internetforbindelse.
Har du lyst til at være frivillig, så henvend dig til IT ansvarlig Jørn Jørgensen, tlf. 28159040 eller mail til:  joern.joergensen@live.dk
Glæden ved at videregive sine viden til andre og være en del af fællesskabet, vil være lønnen.

 Dette var lidt af hvert siden sidst.

Håber vi ses til generalforsamling den 31. marts kl. 18,30 i Skallen.

 Venlig hilsen

Nani Krejsing, formand

Medlemsfordele
DIS-Sydfyn tilbyder:
  • hyggeligt samvær om slægtsforskning
  • gode foredrag