Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Sydfyn / Nyheder / Nyhedsbrev nr. 4 i 2018

Nyhedsbrev nr. 4 i 2018

Aktiviteter i marts måned.

Kære medlemmer i DIS-Sydfyn!

Vi har følgende arrangementer i marts:

Torsdag, den 8. marts kl. 18.30-19.00 generalforsamling.

Efter generalforsamlingen kaffepause og derefter ca.

kl. 19.30 foredrag v/Torben Albret Kristensen, cand.mag. 
Separation og skilsmisse.
Selv om skilsmisser er langt mere almindelige i vore dage end de var tidligere, så forekom de dog oftere, end man umiddelbart skulle tro. – Med udgangspunkt i egen forskning vil Torben Albret Kristensen præsentere tilhørerne for ægteskabssager fra. 1600-, 1700- og 1800-tallet og for begreber som Tamperetten, forligskommissioner og amter. Desuden vil foredragsholderen vise, hvordan man selv kan bruge arkiverne i egen forskning.

Torsdag, den 22. marts medlemsaften v/Flemming Knudsen.
Vi afprøver nogle af de muligheder, Torben Albret Kristensen fortalte om. Tag gerne din computer med eller kig med hos sidemanden.

Gotisk læsekreds på Ørkildskolen, afd. Byen (tidl. Byskolen), Skolegade/Teatergade, Svendborg.
Onsdage i lige uger kl. 19-21.
Gratis og kun for medlemmer.
Vil du deltage, så kontakt: schmidtkarenmargrethe@gmail.com

DIS-Sydfyn og Svendborg Bibliotek tilbyder gratis hjælp til slægtsforskning:Mandag, den 5. marts kl. 14.30-16.30 på Svendborg Bibliotek, Svinget 1, Svendborg.
Nybegyndere hjælpes i gang med slægtsforskning. Øvede kan få gode råd til at komme videre.3-4 erfarne slægtsforskere stiller sig til rådighed. Tag gerne computer og relevante oplysninger med.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Torsdag, den 15. marts kl. 14-15 gratis foredrag v/Barbara Revuelta-Eugercios, arkivar og Ph.D. på Rigsarkivet i Odense ”Dødelighed og alder foredrag om sygdom og dødelighed i 1880’erne.

Dette foredrag er blevet aflyst og kommer til efteråret

Af hjemmesiden for DIS-Odense fremgår det, at medlemmer af foreningen har affotograferet 264.000 fynske dødsattester for perioden 1857-1940. Billederne ligger hos Rigsarkivet på sa.dk og kan søges via deres søgefunktion Daisy. En endnu lettere måde at komme ind til attesterne på, er at bruge DIS-Odense’s hjemmeside www.dødsattester.dk, hvor de har lavet 2.000 genveje ind til attesterne. Held og lykke med at finde ud af, hvad din oldemor døde af!

Gamle aviser
Svendborg Biblioteks lånere kan på biblioteket bruge tjenesten Mediestream Folkebibliotek, hvor man får adgang til mere end 10 millioner avissider, der dækker perioden 1666-2001. Man kan bl.a. bladre i gamle udgaver af Aktuelt, Land og Folk og Fædrelandet.

 

 

Medlemsfordele
DIS-Sydfyn tilbyder:
  • hyggeligt samvær om slægtsforskning
  • gode foredrag