Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Værktøjer / Slægtsforskning i udlandet / Familysearchs WIKI sider

Familysearchs WIKI sider

En mulighed er at slå op i WIKI på www.familysearch.org – se øverst til højre på siden (man behøver ikke at logge ind), klik på Get Help, og dernæst på Research Wiki.

m4e9f9aaa.png

Belgien

Lad os f.eks. kigge på Belgien. Skriv navnet på landet i søgefeltet, eller klik på kortet, hvis du ved, hvor det ligger – navnet skal skrives på engelsk, da siden er engelsksproget som udgangspunkt, andre sprog kan dog vælges:

m20690a7c.png

Der kommer nu en masse informationer frem om landet Belgien:

55b86eaa.png

Klik på den store knap, og de belgiske optegnelser er lige ved hånden. Klik på den lille knap, og en regional gruppe på Facebook kan vælges.

Kort over Belgien

Det kan være en stor hjælp at have et kort over landet til rådighed:

m73e8db91.png

I Belgien tales nederlandsk, fransk og tysk, og på siden for Belgien er de belgiske provinser delt op efter sprog.

Online videokurser på Familysearch

Nederst på siden henvises til Learning Center, hvor man kan se videos om forskellige emner til mange lande: https://familysearch.org/learningcenter/home.html

Sproget på disse onlinekurser er amerikansk, det skal man lige være forberedt på.

Samling af links til Belgien

Ude til højre på siden er der denne samling af emner ang. Belgien. Man skal lige være opmærksom på, at emner skrevet med rødt, endnu ikke er til rådighed:

23cb84fc.png

Lokal hjælp til slægtsforskning

WIKI-siderne for en del lande har også links til personer eller organisationer, som tilbyder slægtsforskningshjælp mod betaling, dette gælder nu ikke Belgien.

Endelig er der nederst på siden linket til Family History Centers, hvor man kan lokalisere det nærmeste slægtshistoriske center i landet. Man kan forsøge sig med at maile eller skrive til centret, og spørge efter lokale slægtsforskeres hjælp.

 

Opdateret august 2016
Bodil Grove Christensen